Referenssit

Coaching-referenssit

925 Design

Referenssi Projekti-insinööri

Maarit on helposti lähestyttävä, keskusteleva ja hyvä kuuntelemaan. Valmentajana Maaritin vahvuuksia ovat erityisesti nopeus jolla hän ymmärtää käsillä olevan ongelman ja sitkeys hakea eri vaihtoehtoja sekä ratkaisumalleja valmennettavalta. Maarit osaa myös mennä asian sivuun, joka antaa valmennustilanteissa uuden näkökulman asiaan ja laajentaa ratkaisuvaihtoehtoja.

Maarit on toiminut valmentajanani tilanteessa, jossa olen joutunut miettimään tarkemmin työrooliani, toimintatapojani ja nykyistä työympäristöäni. Samalla olemme tehneet tarkempaa urasuunnittelua ja toimintasuunnitelmaa tulevaisuutta varten.

Maaritilla on ollut näissä keskusteluissa ratkaiseva rooli nimenomaan valmentajana, eli jäsentämässä ongelmakenttää ja hakemalla ratkaisuja ongelmiin. Keskusteluiden kautta olen saanut tehtyä suunnitelman jatkoa varten sekä pystynyt parantamaan huomattavasti nykyistä tilannettani. Voisi sanoa, että Maarit on omassa tilanteessani toiminut solmun avaajana.

Matti, Projekti-insinööri (yhteystiedot pyydettäessä)

 

Referenssi, Päällikkö, lääkeala

Maarit on helposti lähestyttävä ja luotettava valmentaja. Life Coach -keskustelu eteni harkituin, ohjaavin kysymyksin ja tehtävin sujuvasti. Valmiita vastauksia en saanut, päinvastoin pohdinnat ja valinnat piti itse työstää ja päättää.

Valmennuksen ansiosta sain jäsennettyä elämääni ja tulevaisuudenhaaveitani sekä työurani että perheeni ja vapaa-aikani suhteen. Asioita vein eteenpäin jo valmennuksen aikana ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat jo pitkälle tulevaisuuteen tavoitteellisesti suunniteltu ja aikataulutettu.

Erityisesti arvostin Maaritin ymmärtämystä liike-elämästä ja jalat maassa -asennetta, vaikka vapaasti saikin ideoida kaikesta maan ja taivaan välillä. Mistään psykologin vastaanotosta ei ollut kyse. Mielestäni jokainen ansaitsi oman Life Coachin, ihmisen joka on puolellasi, kuuntelee ja johdattelee viemään itselle tärkeitä asioita systemaattisesti eteenpäin.

Johanna, Päällikkö, lääkeala (yhteystiedot pyydettäessä)

Referenssi, Tuotepäällikkö

Sain Maaritilta monia käytännön työkaluja elämänlaatuni parantamiseksi. Valmennus opetti ajattelemaan asioita pidemmälle ja valitsemaan toimintatavan, joka tuo hyvinvointia pitkällä aikavälillä. Sain opastusta stressin hallintaan. Tiedän miten toimin, kun tulee huono päivä tai tuntuu, että stressi on liian suurta. Opin oivaltamaan asioita itse - siksi myös toteutin muutokset, koska ne eivät olleet ulkoa annettuja, vaan ne tulivat oikeiden kysymysten ansiosta minusta itsestäni. Olen rento ja silti tehokas, elämäni on tasapainossa, ja tiedän, miten pidän sen siinä.

Valmennus toimi kuin ruokatottumusten pysyvä muutos, eikä kuten hetken dieetti. Hyvää oli myös se, että jos joku työkalu tai harjoitus ei tuntunut omalta, kokeiltiin jotain muuta. Arvostan käytännöllisyyttä elämänhallinta-asioissa, sillä elämä harvoin sujuu kuin elokuvissa.

Tuntui, että Maarit kartoitti varsin nopeasti millainen olen ihmistyyppinä, ja auttoi minua olemaan armollisempi itselleni - ja nyt olen itse asiassa aikaansaavempi, koska säilytän mielenrauhani ja osaan keskittyä oleelliseen. Kaiken kaikkiaan suositeltavaa.

Mari, Tuotepäällikkö ja markkinointisuunnittelija (yhteystiedot pyydettäessä, yhteydenotto illalla)

 

Referenssi, Graafikko

Valmennus oli mielettömän piristävä ja energinen kokemus. Sain valmennuksesta voimaa ja uskoa enemmän itseeni ja pystyin tarkastelemaan asioita eri näkökulmista. Olin erityisen tyytyväinen ohjaajan temperamenttiin ja joustavaan etenemiseen sekä rauhalliseen ja luotettavaan ilmapiiriin. Suosittelen ehdottomasti valmennusta muillekin.

Marja, Graafikko (yhteystiedot pyydettäessä)

Referenssi, Väitöskirjatutkija

Osallistuin syksyllä 2011 Maarit Mäkelän Life Coach valmennusohjelmaan kun siihen tarjoutui hyvä tilaisuus. Olen erittäin tyytyväinen, että tartuin mahdollisuuteen, johon en välttämättä olisi lähtenyt hakeutumaan aktiivisesti kaiken kiireen keskellä.

Oman elämän- ja työtilanteeni kohdalta valmennus auttoi minua fokusoimaan ja paneutumaan asioihin, joihin ei ollut vielä tarttunut, vaikka tiedostin niiden olemassa olon. Valmennuksen seurauksena ryhdyin miettimään tulevaisuuden mahdollisuuksia, ja suunnittelemaan niihin johtavia polkuja aktiivisesti. Ymmärsin, että asiat, joihin haluan muutosta, tulee laittaa asialistalle nyt, eikä sitten kun niiden jo toivoisi olevan valmiita.

Maaritin tapa viedä asioita eteenpäin oli tehokas, mutta ei kiirehtivä. Lopputulos riippuisi minusta, joten pysähtyminen tavoitteiden määrittelyyn tuli oikeissa annoksissa: ei pakottaen, mutta samalla jatkuvasti eteenpäin mennen. Tunsin, että etenimme koko ajan, ja muutoksen suunnat olivat niitä, joita itse ryhdyin pukemaan sanoiksi valmennuksen edetessä.

Sain valmennuksesta lisää varmuutta omiin päätöksiini ja asioiden eteenpäin viemiseen. Koen, että se oli nimenomaan arvokasta.

Maarit on osaava ja miellyttävä persoona, mikä oli minusta yksi tärkeimpiä asioita prosessissa. Samalla kun ilmapiiri oli tehokas, se ei kuitenkaan ollut liian hektinen. Voin lämpimästi suositella Maaritia valmentajana henkilöille, jotka tiedostavat muutoksen tarpeen, mutta kokevat, ettei heillä ei ole aikaa oma-aloitteisesti lähteä purkamaan ajatuksiaan arjen kiireessä.

Väitöskirjatutkija, paluu liike-elämään suunnitteilla (yhteystiedot pyydettäessä)

Referenssi, Toimitusjohtaja

Jos olet ollut joskus kuntosalilla ja ihmetellyt miten eri laitteista saisi eniten irti, olet varmaan törmännyt henkilökohtaiseen valmentajaan, personal traineriin? Hänen opastuksellaan tehdystä ohjelmasta saa todella aivan toisen tasoisia tuloksia kuin yksin yrittämällä ja erehtymällä.

Kokonaisvaltainen valmennus vaatii tekijältään paljon tietoa ja perehtymistä valmennettavan tilanteeseen. Hankitun tiedon perusteella pääsee tekemään oikeita kysymyksiä, jotka rehellisesti vastattuina vievät dialogia eteenpäin. Suorat kysymykset tavoiteasettelusta ja missä olet kun tämä tavoite on saavutettu, vahvistavat motivaatiota oikeaan tekemiseen tavoitteitten saavuttamiseksi. Mitä tavoittelet omalta elämältäsi, perheen suhteen ja miten nämä lomittuvat työtavoitteisiisi - siinäpä tulee pohtimista.

Maarit on valmentajana hyvä tekemään oikeita kysymyksiä ja antamaan suuntia

tekemisille ja uusille tavoitteille. Henkilökohtainen paneutumien asiakkaan

tilanteeseen antaa luotettavan yhteistyökumppanuuden ja siinä saavat varmasti

molemmat osapuolet parhaansa esiin.

Sauna-Seppo, Toimitusjohtaja (yhteystiedot pyydettäessä) http://www.saunakeskus.fi

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Silmu

Valmennus Silmu

Maarit Mäkelä
+358 400 488 383
maarit.makela@valmennussilmu.fi